vineri, 19 octombrie 2012

Salvat de la moarte, a ajuns campion





calare pe calPovestea trista a unui calut a intristat o lume intreaga. In anul 2008 manzul fusese atacat de catre cainele stapanului sau, acesta suferind rani multiple si era aproape de moarte. Manzul nu avea decat cateva luni, era slabit si nu mai putea sa manance. Slabind foarte mult in acest timp, stapanul sau il lasase sa moara.


 
Sesizati despre acest caz, o organizatie pentru protectia animalelor, a ajuns la fata locului, constatand ca manzul trebuie eutanasiat, pentru ca era grav ranit, infometat si suferea foarte tare.
A fost chemat medicul veterinar care trebuia sa ii faca injectia pentru eutanasiere, insa acesta a refuzat sa faca acest lucru, datorita faptului ca in preajma se afla un baietel, iar medicul nu a vrut ca baietlul sa ramana traumatizat de pe urma acestui incident.
Astfel, s-a luat decizia ca manzul sa fie transportat catre un adapost pentru animalele suferinde si ingrijit, pentru a se insanatosii.
Medicii au incercat din rasputeri sa mentina animalul in viata. 
Manzul nu putea sa se tina pe picioare, astfel el a fost suspendat pe niste hamuri si hranit.

calarieDupa aproape o luna de ingrijiri medicale, manzul s-a insanatosit.
Calul a primit si un nume, acesta fiind botezat "Battling Bertie".

In prezent calul are o viata cum nu se poate mai buna, acesta fiind antrenat si devenind campion la concursurile de echitatie, acesta clasandu-se doar pe locul 4. 
Daisy Shufflebottom spune ca este o mare realizare pentru el, pentru ca nu s-au mai intalnit cazuri atat de grave.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu