sâmbătă, 13 octombrie 2012

Cea mai mare saritura din istorie




Felix Baumgartner
Ce se intampla oare in zilele noastre cu omenirea, pana unde pot oare sa ajunga performanta si tehnologia, la ce capacitate pot sa ajunga fiintele acestei planete? 



Sunt cateva intrebari interesante pe care am vrea cu totii sa le cunoastem raspunsurile!
Acum cateva zile am citit un articol in care se vorbea despre limitele la care poate fi supus corpul uman.
Era un subiect interesant! 
Deruland citirea acelui articol, am aflat ca o persoana, un om, vrea sa faca ceva ce nu a mai facut nimeni niciodata, vrea sa isi depaseasca latura umana si sa ne impresioneze pe noi toti si sa ne faca sa credem ca nu suntem chiar asa de "vulnerabili". 
Foarte interesant!
Ce vrea sa faca defapt acest om?
Pur si simplu vrea sa realizeze cel mai mare salt sau cea ma mare saritura in gol, din spatiul cosmic.
Distanta de la care vrea sa sara este de 37 000 de metrii.


Felix Baumgartner va sări de la înălțimea de aproximativ 37 000 m, în cădere liberă, si v-a incerca sa depaseasca viteza sunetului.
Recordul actual este unul obtinut acum 52 de ani, mai exact in anul 1960 de Joseph Kittinger, de la limita stratosferei, de la o înălțime de aproximativ 31 000 metrii. 

Felix Baumgartner face parte din echipa Red Bull Stratos.
Felix Baumgartner este hotarat sa doboare recordul obtinut acum 52 de ani si sa scrie astfel istorie in randul omenirii.
Incercarea de doborare a recordului va avea loc duminica 14.10.2012, iar pentru a o putea urmarii sunt puse la dispozitie canale tv cum ar fi: Sport.ro sau transmiterea live de pe site-ul: Red Bull Stratos.com
Ii uram multa bafta!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu