duminică, 30 decembrie 2012

Cat au mancat romanii de Craciun?


Se stie ca luna decembrie este poate cea mai benefica luna din an pentru toate magazinele, fie ele de cartier, supermaketuri sau hipermarketuri. Astfel au stiut bine in ce cantitati sa isi aprovizioneze rafturile si sa nu ramana vre-un client care sa nu-si poata umple sacosele cu produse alimentare.
Iata cum si in ce cantintati au avut vanzare magazinele in perioada sarbatorilor!


ce pret are carnea de porc
Vânzările de băuturi alcoolice au crescut cu pana la 50% luna aceasta faţă de luna noiembrie. Daca va intrebati cat vin a fost cumparat de sarbatori, sa stiti ca românii au cumparat intre 30 si 40 de milione de litri de vin. Cantitatile de vin cumparat ar fi fost mult mai mari daca in tara s-ar fi intors mai multi romani, insa o mare parte au preferat sa isi faca sarbatorile in strainatate.Bauturile alcoolice cu un grad de tarie mai ridicat, nu au fost asa de cautate ca in anii precedenti, o cauza pare a fi pretul ridicat pentru astfel de bauturi.

Vanzarea de carne a adus o crestere de aproape 20% mai mult fata de restul anului, insa nu au fost facute vanzari mai mari ca anul trecut.In luna decembrie 2012 au fost sacrificate peste 1,6 milioane de porcine, cu o greutate totală de aproape 143.000 de tone, de patru ori mai multe decât în orice altă lună din an. Şi acesta este un calcul parţial, deoarece în România, peste 60% dintre porcine sunt în gospodăriile personale, ceea ce inseamna ca au fost taiati cel putin inca atati porci anul acesta.

Romanul a mancat, a baut din belsug si speram ca s-a si distrat pe masura. Acum urmeaza Revelionul si ca de obicei alte cumparaturi. Un an nou imbelsug si prosper. LA multi ani!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu