marți, 18 septembrie 2012

Istoria Tehnicii

Ce pret aveau televizoarele in 1939
In luna iunie a anului 1939, Ministerul German a pus in vanzare 50 de televizoare El. Acestea urmau sa fie vandute la pretul de 650 marci. Ele erau dotate cu un tub video de 22,5 x 19 cm. Acest tip de televizor era prevazut cu 12 tuburi receptoare si patru tuburi speciale.
Tubul Televizorului avea o lungime de doar 39 cm si era prevazut cu un ecran de forma dreptunghiulara.
euromagazin


 Inainte de inceperea razboiului, in luna septembrie a anului 1939, au fost produse 500 de televizoare la preturi mici.
 In timpul razboiului productia televizoarelor a fost oprita.
In concluzie primele televizoare au aparut in Germania in anul 1939 si se vindeau cu 650 de marci.





 Inventatorul imprimantei laser

 Istoria e foarte interesanta, insa sunt unele lucruri pe care le folosim si majoritatea dintre noi inca nu stim cum au aparut acestea. De aceea in continuare va propun sa citim un mic paragraf foarte interesant despre un lucru de care majoritatea ne folosim zi de zi.





 Incepand cu anul 1938, primul om care a inventat un procedeu de tiparire uscat numit electrofotografie astazi numindu-se Xerox, Chester Carlson este cel care a devenit baza tehnologiei imprimantelor laser care urmau sa apara in viitor.

Prima oara cand a aparut imprimanta laser, numita Ears, a fost pusa in dezvoltare de catre cei de la Xerox Palo Alto Research Center inca din anul 1969 proiect finalizat in luna noiembre a anului 1971. Inginerul de la Xerox, Gary Starkweather a ajustat o  tehnologia de copiere Xerox adaugand un laser si  obtinand astfel prima imprimanta laser pentru calculatoare.


In anul 1953, a fost realizata prima imprimanta rapida de catre inventatorul Remington Rand pentru a putea fi folosita pentru tipul de calculatoare Univac.
Prima imprimanta cu cerneala a fost inventata in anul 1976, iar in anul 1988 a fost data catre folosinta consumatorilor. Printerul Inkjet se vindea cu 1000 de dolari.







 Istoria telefoanelor mobile.

         Un telefon mobil este un telefon fără fir cu care cei mai multi oameni comunica in zilele noastre. Se pare că nu cu mult timp în urmă oamenii foloseau telefoanele"de casa" sau cele fixe.Copiii mici nu aveau telefoane mobile. în 1843 un om pe nume Michael Faraday a studiat pentru a vedea dacă spa?iul ar putea conduce electricitatea. Acest om duce la dezvoltarea telefonului mobil. În anul 1865 Doctor Mahlon Loomis a fost prima persoana care a comunicat prin atmosfera fără fir. El a venit cu ideea de a transmite ?i a primi mesaje prin atmosfera ca un conductor. Loomis a castigat 50.000 de dolari pentru cercetarile sale.
euromag





       În 1973 Martin Cooper a venit cu Motorola. El a luat acest proiect si a lasat oamenii din New York, sa il  văda. În 1977, primul telefon mobil a fost facut în Chicago. Primele 2000 de persoane au fost norocoase si au primit cate un trial gratuit. Apoi, alte lcompanii au început să facă telefoane mobile. Atunci când lprimul telefon mobil a aparut, vanzarile au fost uriase. Oamenii nu ?tiau cum să facă un telefon mai compact. În 1988 marea companie a început să facă telefoane mobile. Au fost peste 54 de locuri peste tot în lume.


Viitorul telefoanelor mobile!

     Inca din anul 1843, telefoanele au inceput sa se schimbe mult. In anii care au urmat, au inceput sa fie create tot mai multe si mai performante. Numerele au inceput sa se schimbe . Ele vor fi numerele dumneavoastra de siguranta sociala. Acestea vor fi schimbate cu coduri pentru fiecare tara, pentru a nu se crea probleme cu repetarea numerelor. Asta va fi o schimbare mare, pentru ca unii oameni aveau numerele de telefon identice. In anul 2010 puteai sa cauti pe telefon tot ce vruiai pe internet. Asta se intampla si acum, insa in viitor v-om fi tot mai avansati in tehnologie.





euromagCum functioneaza telefonul mobil?

    Telefoanele mobile devin tot mai greu de utilizat pentru majoritatea persoanelor. Singurul lucru pe care oamenii trebuie sa stie sa il faca, este sa sune si sa stocheze numere in memoria telefonului. Asta nu este si parerea marilor companii de telefonie mobila. Ei cred ca trebuie sa poti sa trimiti mesaje, sa creeze telefoane pentru a putea comunica din masina, care sa poata transmita posturi de radio, telefoane pe care poti sa te uiti la televizor si multe alte aplicatii ingenioase trebuie aduse telefoanelor.

euromag

















Am pus un video foarte interesant, sper sa va faca placere sa il urmariti!


 







 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu