Noua minge Adidas Finale Wembley

"Adidas Finale Wembley" este mingea oficiala pentru UEFA Champions League şi va fi folosită pe teren începînd cu 12 februarie.

vineri, 19 octombrie 2012

Salvat de la moarte, a ajuns campion





calare pe calPovestea trista a unui calut a intristat o lume intreaga. In anul 2008 manzul fusese atacat de catre cainele stapanului sau, acesta suferind rani multiple si era aproape de moarte. Manzul nu avea decat cateva luni, era slabit si nu mai putea sa manance. Slabind foarte mult in acest timp, stapanul sau il lasase sa moara.


 
Sesizati despre acest caz, o organizatie pentru protectia animalelor, a ajuns la fata locului, constatand ca manzul trebuie eutanasiat, pentru ca era grav ranit, infometat si suferea foarte tare.
A fost chemat medicul veterinar care trebuia sa ii faca injectia pentru eutanasiere, insa acesta a refuzat sa faca acest lucru, datorita faptului ca in preajma se afla un baietel, iar medicul nu a vrut ca baietlul sa ramana traumatizat de pe urma acestui incident.
Astfel, s-a luat decizia ca manzul sa fie transportat catre un adapost pentru animalele suferinde si ingrijit, pentru a se insanatosii.
Medicii au incercat din rasputeri sa mentina animalul in viata. 
Manzul nu putea sa se tina pe picioare, astfel el a fost suspendat pe niste hamuri si hranit.

calarieDupa aproape o luna de ingrijiri medicale, manzul s-a insanatosit.
Calul a primit si un nume, acesta fiind botezat "Battling Bertie".

In prezent calul are o viata cum nu se poate mai buna, acesta fiind antrenat si devenind campion la concursurile de echitatie, acesta clasandu-se doar pe locul 4. 
Daisy Shufflebottom spune ca este o mare realizare pentru el, pentru ca nu s-au mai intalnit cazuri atat de grave.

joi, 18 octombrie 2012

Modele Hibrid Pentru 2015


Cand te gandesti la prototipuri de masini, iti trec prin cap tot felul de idei care mai decare mai ingenioase nelimitandu-te la ceva deja cunoscut. 

Fie ca e vorba de aspectul interior, exterior, metodele de functionare, cu sau fara combustibil, designerii de autoturisme ne surprind de fiecare data cu modele dintre cele mai diversificate si mai scumpe. Motoare electrice, design unic, dinamica uimitoare, sunt doar cateva dintre functiile pe care le indeplinesc aceste superbe concepte.
Iata cateva dintre conceptele unor firme de constructii, cateva proiecte pentru anul 2015.



HSV Hybrid Concept Design


concept design cars


Conceptul BRB Evolution este capabil ssa se descurce si in locuri mai inguste. Acest concept este alimentat electric sau cu hidrogen, poblema poluarii in acest caz fiind rezolvata.


peugeot concept 2015

peugeot prototip

 Proiectele studenților de proiectare Transport de la Torino, pe bază de IED (Istituto Europeo di Design), dezvoltat in parteneriat cu BMW cu scopul de a crea o masina pentru 2015.

prototip bmw

 
 Designul vehiculului, la Royal College of Art transforma urmatorii 40 de ani.Cursul postuniversitar, cu o reputatie la nivel mondial pentru designerii auto, se mândrește cu un absolventii care arată lumii intregi cine rea;izeaza cel mai bun desing pentru o masina. Iata cateva concepte realizate:

 Phoenix concept, de catre Sergio Loureiro Da Silva


phoenix concept 2015

Airflow concept de catre Pierre Sabas


Airflow concept

 Nereus concept de catre Ceri Yorath


nereus car

 Iomega concept de catre Joonas Vartola

iomega car

Enigma concept de catre Paul Howse

enigma concept cars


Stuttgart - doua săptămână a lunii noiembrie, Mercedes-Benz continuă să surprindă. În primul rând, atunci când Centrul de Design (R & D), societatea auto din California ne arata in dimensiune si forma reala la Auto Challenge LA acest concept 
Este de înțeles, Mercedes-Benz printr-un comunicat spunând că aceste concepte or sa fie in dezvoltare O surpriza dupa ce BMW a anuntat ca ar produce Active Hybrid pe bază de vison Efficent Dynamics. Penru 2013-Mercedes supercar relateaza ca aceste modele vor fi facute ecologic fara consum de combustibil.In conformitate cu Autocar, coupe supercar-based și va fi lansat în 2015.

prototip mercedes 2015

 Un alt lucru interesant despre masina. Designul inspirat de conceptul radical de biom.  
Cea mai recentă masina concept, Mercedes-Benz are o postură care este foarte compacta și plata.


mercedes benz 2015 concept


marți, 16 octombrie 2012

Vezi si tu ce a vazut Baumgartner de la 39 de km

Imagini inedite de la cel mai mare salt din istoria omenirii! Vezi aici exact acelasi lucru pe care l-a vazut Felix Baumgartner cand a sarit de la 39.045 m. Un video absolut senzational, merita urmarit si merita laudata aceasta mare performanta! Felix spune: A fost o zi incredibila cu multe evenimente. Totul a inceput cu o lansare minunata, dupa care am avut o problema cu sistemul de alimentare al vizierei mele. Saritura din capsula a fost perfecta, dupa care am inceput sa ma rasucesc usor. Am crezut ca voi reusi sa imi stabilizez caderea, insa am inceput sa ma rasucesc din ce in ce mai repede. Totul s-a petrecut brusc si foarte brutal.Am crezut ca mi-am pierdut cunostinta. Nu am simtit niciun boom sonic pentru ca am fost mult prea ocupat incercand sa ma stabilizez. Totul a fost mult mai dificil decat ma asteptam eu", a spus Baumgartner

Motoare BMW



Firma constructoare de masini, BMW a facut un videoclip despre noul motor cu care se lauda, acesta fiind modelul N20. 
motoare

Motorul construit are 4 cilindrii Twin Power, care il inlocuieste pe cel cu 6 cilindrii, care propulsa modelele BMW-ului. 

Primul model de masina BMW care primeste noul motor cu patru cilindri este BMW X1 xDrive28i, iar dupa ce motorul v-a fi amplasat pe acesta , vor urma modelele din Seria 1 si Seria 3.
BMW utilizeaza a doua generatie de injectoare solenoid si injector direct. 



Acestea sunt mai ieftine decat piezo-injectoarele Bosch de pe motoarele turbo cu 6 cilindri N54/N55, dar pot fi utilizate la capetele cilindrilor, spre deosebire de prima generatie de solenoide, care se gasesc de obicei in lateralul camerei de combustie.
Injectoarele solenoid sunt aproximativ de 3 ori mai ieftine decat cele "Piezo" si de 3 ori mai scumpe decat cele "Port".
In videoclipul urmator ne este prezentat si detaliat cum functioneaza acest motor.






O cursa fantastica!



 Probabil te intrebi la ce te ajuta o masina. 
Te intrebi, oare nu consuma prea mult ca si asa benzina e destul de scumpa, daca se strica ceva la ea trebuie sa investesti banii in reparatii.

masini tunate poze


Soselele sunt pline de masini, nu te enervezi sa stai la cozi interminabile?
Insa daca stai mai bine si te gandesti o masina chiar te ajuta sa faci unele lucruri mult mai usor. 



 Daca te gandesti sa iti cumperi o masina si nu sti ce model sa iti alegi, probabil o sa ajungi printr-un targ de masini si nu o sa iti placa nici una si o sa te intorci acasa fara sa cumperi nimic.
Ceea ce vreau sa iti arat este de fapt ce poate sa faca o masina cu un motor puternic alaturi de un sofer priceput si cat de bine trebuie sa cunosti masina pe care o conduci, pentru ca e foarte important sa stii cat poate masina ta, pentru ca tu trebuie sa conduci masina, nu ea pe tine, trebuie sa fie una cu tine.
Poate dupa ce urmaresti acest video, o sa te hotarasti daca vrei sa iti cumperi o masina sau nu!

 


duminică, 14 octombrie 2012

Acvarii ciudate in Japonia




Acvarii in caina telefonica? Mi se pare putin ciudat!


Ce le-a trecut prin cap unor tineri din Japonia?
Ei au montat pe strada cateva cabine telefonice care nu functionau si gici in ce le-au transformat.
Le-au etansat si le-au umplut cu apa dupa care le-au umplut cu pesti.
Le-au transformat in niste acvarii unice.
Ideea mi se pare una exotica si extravaganta.
E absolut minunat ce le poate trece prin cap unor tineri.
Peisajul cu pestii acestia aurii in cabinele telefonice e absolut fantastic. Lumea a ramas muta de uimire si pestii au fost foarte calmi la sedintele foto facute de catre trecatori.
 In continuare va las sa urmariti aceste poze absolut uimitoare!

acvariul meu


acvarii ciudate


pesti in acvariu


euromag


aurii


euromag

 
poze pesti ciudati


Nu pot decat sa raman uimit de imaginatie si creativitate, sa speram ca or sa mai vina si altii cu idei din acestea!











sâmbătă, 13 octombrie 2012

Cea mai mare saritura din istorie




Felix Baumgartner
Ce se intampla oare in zilele noastre cu omenirea, pana unde pot oare sa ajunga performanta si tehnologia, la ce capacitate pot sa ajunga fiintele acestei planete? 



Sunt cateva intrebari interesante pe care am vrea cu totii sa le cunoastem raspunsurile!
Acum cateva zile am citit un articol in care se vorbea despre limitele la care poate fi supus corpul uman.
Era un subiect interesant! 
Deruland citirea acelui articol, am aflat ca o persoana, un om, vrea sa faca ceva ce nu a mai facut nimeni niciodata, vrea sa isi depaseasca latura umana si sa ne impresioneze pe noi toti si sa ne faca sa credem ca nu suntem chiar asa de "vulnerabili". 
Foarte interesant!
Ce vrea sa faca defapt acest om?
Pur si simplu vrea sa realizeze cel mai mare salt sau cea ma mare saritura in gol, din spatiul cosmic.
Distanta de la care vrea sa sara este de 37 000 de metrii.


Felix Baumgartner va sări de la înălțimea de aproximativ 37 000 m, în cădere liberă, si v-a incerca sa depaseasca viteza sunetului.
Recordul actual este unul obtinut acum 52 de ani, mai exact in anul 1960 de Joseph Kittinger, de la limita stratosferei, de la o înălțime de aproximativ 31 000 metrii. 

Felix Baumgartner face parte din echipa Red Bull Stratos.
Felix Baumgartner este hotarat sa doboare recordul obtinut acum 52 de ani si sa scrie astfel istorie in randul omenirii.
Incercarea de doborare a recordului va avea loc duminica 14.10.2012, iar pentru a o putea urmarii sunt puse la dispozitie canale tv cum ar fi: Sport.ro sau transmiterea live de pe site-ul: Red Bull Stratos.com
Ii uram multa bafta!!!

joi, 11 octombrie 2012

Ce ar trebui sa stii despre banane?



banane gustoase

Odata cu venirea iernii, si fructele pe care le consumam sunt altele, bananele si citricele castigand teren. Dar de ce ai consuma banane, aduse de la atata amar de departare?
 In primul rand pentru continutul lor mare de potasiu. Spre deosebire de alte fructe, bananele sunt mai bogate din punct de vedere al caloriilor. 



Ce proprietati au bananele:

Sunt foarte bogate in nutrienti 
Chiar si in cantitate mica, bananele ajuta sistemul digestiv. 
Ajuta sistemul imunitar, scad colesterolul,scad tensiunea arteriala, aduc corpului energie.
O banana medie contine o cantitate de aproximativ 425 de mg de nutrienti benefici organismului. 

Bananele contin si vitamina B6 si vitamina C, fibre, mangan, magneziu (foarte important pentru a energiza organismul).
Bananele sunt remediul perfect pentru diaree. 
Tot in banana se mai gasesc cantitati mici de fier, cupru, calciu, zinc,seleniu,vitamina E .
 

Bananele ajuta creierul:

Potasiul continut de o banana nu numai ca este benefic dupa antrenament, insa tine tensiunea sub control si previne bolile cardiovasculare. 



Vitamina B6
este esentiala construirii de noi celule.

Ajuta sistemul nervos, in general creierul.
Mentine ficatul sanatos.
Vitamina B6 ajuta sistemul imunitar si te ajuta sa ai o piele mai sanatoasa

Bananele nu au un indice glicemic mare, acesta fiind doar de 11. 

Un indice glicemic mic este cel sub 10, mediu intre 11 si 19 si mare peste 20. 
Drept urmare, impactul bananelor asupra nivelului de zahar din sange nu este asa de mare cum se credea pana acum, motiv pentru care pot fi consumate zilnic. 


Vitaminele pentru un corp sanatos


euromag
Vitaminele sunt esentiale pentru functionarea normala a organismului, fiind necesare pentru crestere, vitaliate, si starea de sanatare. 

Vitaminele naturale sunt substante organice care se gasesc in compozitia plantelor si animalelor. 
 Vitaminele trebuie sa se gaseasca in hrana sau in suplimentele dietetice.


Vitaminele sunt esentiale pentru functionarea normala a organismului.

Vitaminele ajuta organismul sa capteze cat mai multa energie din alimente. 
Vitamina B2 dispare din organism daca expunerea la soare este prea mare.
Femeile care folosesc anticonceptionale sau efortul fizic marit necesita o doza suplimentara de vitamine.

Vitaminele sunt grupate in doua categorii (aceasta clasificare fiind utila mai mult din punct de vedere nutritional):
- liposolubile (A, D, E, K), acestea depozitandu-se in tesuturi liposolubile si in ficat.

- hidrosolubile (C, P, B) pe care organismul le foloseste imediat, altfel se pierd prin urina.
In cele ce urmeaza veti gasi un dictionar de vitamine naturale

Denumirea La ce este buna Surse naturale Doze recomandate Precautii si contraindicatii
Vitamina A
(Retinol, acid retinoic)
Pentru mentinerea sanatatii pielii, ochilor si sistemului imunitar. Ajuta, in copilarie, la cresterea si dezvoltarea armonioasa. Ficat, produse lactate, peste gras, oua. 600 mcg/zi pentru femei, 700 mcg/zi pentru barbati. Femeilor intre 19 si 50 de ani, o pertie de pateu de ficat le asigura de opt ori doza zilnica recomandata. La gravide, o doza mare poate duce la nasterea unor copii cu malformatii. Gravidelor le este recomadat sa evite surplusul de vitamine A si ficat.
Beta-Caroten
(Pro-vitamina A)
Actioneaza ca un antioxidant si protejeaza impotriva diverselor tipuri de cancer. De asemenea, poate fi transformat in vitamina A de catre organismul uman. Toate fructele si legumele de culoare verde, portocalie sau rosie, cum ar fi: morcovi, mango, ardei iute, dovleac si spanac Nu exista o doza zilnica recomandata. O doza mare (peste 15 mg/zi) poate duce la ingalbenirea pielii.
Vitamina B1
(Tiamina)
Asigura buna functionare a sistemului nervos. Ajuta organismului sa primeasca din alimente necesarul de energie. Lapte, cereala, carne, fructe uscate, nuci, orez, mazare, fasole verde, drojdie de bere, germeni de grau. 0,8 mg/zi pentru femei, 1 mg/zi pentru barbati. Femeilor intre 19-50 de ani, un cotlet de porc la gratar le asigura doza recomandata/zi. Vitamina B1 se pierde usor in apa, la gatit. Foloseste apa in care au fierte legumele pentru prepararea sosurilor sau a supelor.
Vitamina B2 (Riboflavina) Carne, ficat, rinichi, lapte, oua, branza, cereale, drojdie de bere 1,1 mg/zi pentru femei, 1/3 mg/zi pentru barbati. Femeilor intre 19 si 50 de ani, doua oua le asigura 50% din doza recomandata/zi.
Niacina Asigura buna functionare a sistemului nervos. Ajuta organismul sa primeasca din alimente necesarul de energie. Carne, pui, peste gras, cereale, legume. 13 mg/zi pentru femei, 17 mg/zi pentru barbati. Pentru femei intre 19 si 50 de ani, un piept de pui la gratar asigura doza recomandata/zi in proportie de 150%. Niacina se pierde usor in apa la gatit. Reduceti pierderile, folosind apa in care au fiert alimentele la prepararea supelor si a sosurilor.
Vitamina B5
(Acid Pantotenic)
Asigura buna functionare a sistemului nervos. Ajuta organismul la asimilarea substantelor nutritive din alimente. Ficat, rinichi, drojdie de bere, germeni de grau, nuci, cereale, paine integrala, leguminoase si legume proaspete. Nu exista o doza recomandata. Vitamina B5 previne incaruntirea parului la cobai, dar nu exista dovezi ca ar actiona identic si la oameni.
Vitamina B6
(Piridoxina)
Un sistem nervos sanatos. Ajuta la formarea globulelor rosii. Carne, ficat, peste, oua, cereale, paine integrala, banane, leguminoase, orez, nuci, drojdie de bere. 1,2 mg/zi pentru femei, 1,4 mg/zi pentru barbati. Pentru femei intre 19 si 50 de ani, un piept de pui la gratar asigura doza recomandata/zi in proportie de 150%. Anticonceptionalele, antibioticele si fumatul cresc necesarul de vitamina B6. In aceste cazuri, se recomanda doze suplimentare.
Vitamina B12
(Cobalamina)
Un sistem nervos sanatos. Ajuta la formarea celulelor rosii. Ficat, rinichi, peste gras, carne oua, produse lactate, cereale. 1,5 mcg/zi pentru femei si barbati. Pentru femei intre 19 si 50 de ani, un gratar de somon le asigura de trei ori doza recomandata/zi. B12 se gaseste doar in produsele de origine animala. Vegetarienii trebuie sa ia suplimente de vitamina B12.
Biotina
(Vitamina H)
Ajututa organismul sa preia din alimente necesarul de energie. Ficat, peste gras, rinichi, galbenus, mazare, nuci, orez. Nu exista o doza zilnica recomandata. Administrarea prelungita de antibiotice creste necesarul de Biotina.
Acid Folic
(Folat)
Esential in timpul sarcinii (in special in primul trimestru). Previne aparitia malformatiilor (spina bifida). Ajuta la producerea globulelor rosii si la asimilarea subsrtantelor nutritive din alimente. Legume cu frunze verzi, ficat, leguminoase, oua, cereale, drojdie de bere, suc de portocale, germeni de grau, tarate. 200 mg/zi pentru femei si barbati. Femeilot intre 19 si 50 de ani, o portie de spanac gatit la aburi le asigura 40% din doza zilnica recomandata. Toate femeile aflate la varsta fertilitatii ar trebui sa ia o doza suplimentara de 400 mg/zi. Majoritatea medicamentelor obisnuite, inclusiv anticonceptionalele sporesc nevoia de acid folic.
Vitamina C
(Acid ascorbic)
Asigura protectie impotriva unor forme de cancer si boli coronariene. Este indicata pentru intarirea sistemului osos, a dintilor, gingiilor, a vaselor capilare si a tesuturilor conjunctive. Majoritatea fructelor si legumelor, kiwi, citrice, afine, capsuni, ardei gras, coacaze. 40 mg/zi pentru femei si farbati. Femeilor intre 19 si 50 de ani, o portocala de marime potrivita le asigura de doua ori doza zilnica recomandata. Vitamina C se distruge usor prin conservare si gatit. Pregatiti legumele la abur si serviti-le imediat.
Vitamina D Asigura buna functionare a sistemului nervos. Recomandata pentru formarea unor dinti sanatosi si a unui sistem osos bine dezvoltat. Peste gras, oua si produse lactate. Unele alimente – de exemplu, margarina – sunt imbogatite cu vitamina D. 10 mg/zi pentru gravide, mame care alapteaza si femi trecute de 65 de ani. Corpul produce vitamina D atunci cind este expus la soare. Persoanele in varsta sau nedeplasabile, copii, gravidele si femeile care alapteaza au nevoie de o cantitate mai mare de vitamina D, care poate fi luata din supplimente.
Vitamina E Protejeaza impotriva bolilor de inima si a cancerului. Este un puternic antioxidant, care impiedica deteriorarea celulelor de carte radicali liberi. Uleiuri vegetale, margarina polinesaturata, germeni de grau, seminte de floare soarelui, alune, peste gras, oua, cereale, avocado, spanac. 10 mg/zi pentru femei si barbati. Femeilor intre 19 si 50 de ani, un fruct de avocado de marime potrivita le asigura 50% din doza zilnica recomandata. Vitamina E din uleiurile vegetale este distrusa la temperaturi mari. Iti poti completa necesarul de vitamina E consumind-o sub forma de capsule.
Vitamina K De mare importanta in stoparea hemoragiilor. Broccoli, varza, spanac, ficat, rosii. Nu exista o doza zilnica recomandata. Pacientii care iau medicamente anticoagulante nu ar trebui samareasca doza decit la sfatul medicului. 

duminică, 7 octombrie 2012

Rezultate Loto Romania 07.10.2012


Pentru cei care si-au incercat norocul si de data aceasta la loto, aici puteti gasi rezultatele extragerilor:

Loto 6/49 07.10.2012 Numere castigatoare: 4; 16; 19; 28; 36; 46
Loto 5/40 07.10.2012 Numere castigatoare: 37; 36; 2; 20; 21; 4
Joker 5/45 07.10.2012 Numere castigatoare: 3; 7; 8; 25; 39 + 15



Loto 6/49 04.10.2012 Numere castigatoare: 14; 16; 21; 34; 35; 45
Loto 5/40 04.10.2012 Numere castigatoare:33; 36; 21; 8; 3; 2
Joker 5/45 04.10.2012 Numere castigatoare: 3; 7; 8; 9; 22 + 3

Felicitari castigatorilor!!!

joi, 4 octombrie 2012

Ceasurile ne fac fericiti sau tristi?





euromagStii cumva cat e ceasul?

Timpul prezent v-a fi trecut, iar timpul viitor v-a fi prezent apoi trecut.







Cum ne dam seama ca timpul trece si ca imbatranim, uitandu-ne la ceas nu-i asa!
Vrei nu vrei in fiecare zi ai contact cu acest mecanism mecanic sau electronic.
Ceasul a devenit un obiect de care nu te poti lipsi si pe care il poti intalni aproape peste tot. 
Este un obiect care uneori chiar ne enerveaza.
Ceasul il putem intalni aproape peste tot: pe strazi, in magazine,  in aeroporturi, in gari, la locul de munca si chiar la mana.
E asa enervant cand sti ca lupta cateodata impotriva ta...
Ceasul e atat de important in viata noastra, aproape ca nici nu ne dam seama sau nici nu vorbim vreodata despre el.

Ma gandeam cum ar fi o lume fara ceasuri, oare ce s-ar intampla, te-ai gandit vreodata cat de important e acest obiect in viata ta?
euromag

Ce zici, ceasul te poate face fericit?

Eu zic ca te poate face si fericit in mai multe feluricum ar fi:
-se apropie ziua ta ne nastere, esti alaturi de prieteni si esti gata sa petreci, iar ceasul spune ca mai sunt 10 secunde, nu-i asa ca esti bucuros? :)
-De ziua ta primesti cadou chiar un ceas super, asa- ca esti bucuros?
-Trebuie sa mergi la prima ta intalnire, asa-i ca esti bucuros si ai emotii. Te suna si zice ca ajunge intr-un minut, te bucuri nu-i asa!

Mai sunt si alte evenimente care tin legatura cu timpul.
Tu ce crezi despre ceasul care "iti bate timpul prezent si il trimite in trecut"?
Cred a ceasul a fost inventat in scopul aranjarii unor lucruri pe aceasta planeta.
Ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca nu ar fi existat!!!

miercuri, 3 octombrie 2012

Cum ti-ai fi dorit sa arate telefonul tau mobil?



Inainte de a incepe sa scriu in acest articol, as vrea sa imi spuneti cum ati fi vrut sa arate telefonul vostru mobil, daca sunteti multumiti de cum arata, sau daca l-ati cumparat doar pentru ca era mai ieftin.

euromag


Ce inseamna designul unui telefon.

Sunt sigur ca daca mergem intr-un magazin sa ne cumparam un telefon, in primul rand ne uitam la pret, apoi la caracteristici, iar apoi ne uitam la design. Cat de important este designul cat sunt de importante caracteristicile sau cat este de important pretul telefoanelor pe care ni le dorim.

E adevarat ca nu poti sa te duci intr-un magazin si sa dai multi bani pe un telefon care nu prea stie sa faca nimic si nici nu arata prea bine, insa daca vrei unul de calitate, costa.

euromag


Firmele producatoare au uitat probabil de primele tipuri de telefoane pe care le fabricau, concentrandu-si mai mult atentia pe "ce sa inventeze mai de calitate si mai cu stil".
V-a aduceti aminte de primele telefoane mobile ca aveau dimensiuni mai mari decat cele de astazi si erau mai greu de manipulat.
 Acum totul de bazeaza performanta, eleganta si stil.

Cum sa imi aleg un telefon?

Preturile difera in functie de firma producatoare si in fuctie de calitatile telefonului.
Apectul sau designul conteaza foarte mult pentru firmele producatoare, pentru ca exista multe persoane care zic "daca nu arata bine, eu  nu il cumpar", nu-i asa? 

euromag


Ce parere ai despre aspectul telefonului tau, tu de ce ti l-ai cumparat, crezi ca mai trebuie modificat ceva in aceasta industrie?

Arta fotografica "Trecut- Prezent"



euromag

Mai tineti minte cand a aparut primul aparat de fotografiat? Lumea a fost foarte incantata si foarte uimita de ceea ce putea sa faca o astfel de "masinarie".








Aparatele foto au fost realizate cu multi ani in urma,inca din secolul XVII, ele fiind folosite chiar si pe campurile de lupta in razboaie.



euromag

Acestea aveau un alt design si aratau un pic mai diferit fata de cele din zilele noastre.
Probabil ca aceste aparate se afla acum prin muzee sau pe la unii colectionari. 






In acele vremuri nu erau multi cei care aveau un aparat foto, iar acestea nu erau folosite decat la evenimente mai  importante.
In ziua de astazi aproape oricine isi poate permite un aparat foto, cu ajutorul caruia poate sa faca pozele pe care si le doreste.
Artistii fotografi au aparut odata cu crearea aparatelor de fotografiat. 
 Inca din acele vremuri, fotografii au incercat sa realizeze fotografii unice care sa ramana in istorie.


Fotografiile erau realizate alb-negru, dar cu trecerea timpului, acestea au lasat locul celor color. 
Cu ce puteai sa captezi imagini unice din viata ta, daca nu cu un aparat foto.



euromagIata cateva tipuri de aparate de fotografiat:
De-a lungul anilor au aparut o sumedenie de modele de aparate foto.
Cele mai multe insa  se incadreaza intr-unele din aceste categorii:
* aparate cu planfilm
* aparate cu vizor sau telemetru
* aparate cu doua obiective

* aparate cu vizare prin obiectiv


euromag
 Joseph Nicephore Niepce, este cel care in anul 1827, a realizat prima fotografie. Joseph Nicephore Niepce inceteaza din viata in anul 1933 iar cercetarile sale au fost continuate de Daguerre.

Un an mai tarziu, adica in anul 1934, Alexander Wolcott a realizat propriul aparat foto.



Acum aparatele foto sunt mult mai fiabile si au ajuns sa fie adaugate telefoanelor mobile. 
Aproape ca nu mai exista telefon care sa nu aiba incorporata o camera de fotografiat.


euromag
Timpul a trecut si tehnologia s-a dezvoltat tot mai mult, permitandu-ne astazi sa facem lucruri pe care odata nu le puteam face.
Sunt camere foto atasate pe diferite masini din aproape orice industrie.





Sunt folosite chiar si de catre sateliti care fac fotografii unic edin univers.

euromag 

Ca un punct de incheiere vreau sa adaug ca daca nu ai un aparat foto, sau un telefon cu camera foto, ar fi timpul sa iti cumperi, ca nu se stie cand o sa ai nevoie de el.


marți, 2 octombrie 2012

Tie iti place sa gatesti?



La fel ca in mai toate articolele culinare, intalnim oameni cu aceasta pasiune, si anume pasiunea pentru gatit.

Pentru ce gatim?
Gatim pentru ca trebuie sa ne hranim, gatim pentru ca avem aceasta pasiune, sau gatim pentru ca vrem sa demonstram cine e mai priceput in aceasta arta a gatitului.


Ce reprezinta arta gatitului?

euromagazin

Reprezinta dorinta cu care persoanele pasionate de gatit, isi arata talentul in fata prietenilor, colegilor sau chiar in competitiile nationale si internationale.






Aceasta imensa si deosebita incercare si anume de a crea mancaruri cu adevarat unice si delicioase, sta la baza creativitatii, imaginatiei si cunoasterii celui care o prepara.
Pe tot cuprinsul globului exista sigur persoane care sa fi gatit macar o singura data.

De la cei mai neinzestrati cu aceasta pasiune, pana la cei mai experimentati bucatari, putem spune ca gatitul reprezinta un mod de viata.

Arta gatitului difera in functie de regiune, de la cele mai indepartate colturi ale lumii pana peste ocean, gatitul e praticat pretutindeni.


euromag


Cei mai buni bucatari se intalnesc in concursuri sau emisiuni pentru asi arata maiestria.






Fie ca e facuta din pasiune, fie ca e facuta pentru bani, gastronomia este principalul factor care ne satisface poftele atunci cand vine vorba de mancare, pentru ca fara mancare nici nupoti sa gandesti nu-i asa?

Ti-ai propus vreodata sa faci asa ceva?


euromag

  Cum pot sa realizez un origami?
Confectiile din hartie sau arta origami, reprezinta modelarea unei foi de hartie cu scopul de a realiza un model unic, acesta fiind sub diferite forme si marimi.


Realizarea unui model origami, necesita rabdare, indemanare, imaginatie si pasiune.
Pentru a putea realiza modele cat mai diversificate ai nevoie de o imaginatie cat mai mare si o indemanare de invidiat.
Pentru realizarea unui model origami, ai nevoie fie de o hartie speciala destinata acestui scop, fie o hartie normala.
Culorile foilor de hartie sunt importante pentru realizarea unui model cu adevarat unic si colorat.
Tin minte ca si eu am realizat cateva modele origami, cum ar fi; dragoni sau pasari, urmarind unele tutoriale sau filmulete care ma invatau cum sa realizez aceste modele.
Chiar daca nu ai experienta si iti doresti sa faci asa ceva, poti sa incerci.


euromag

Astfel de modele pot fi puse si catre vanzare. Ma gandesc ca sunt unii oameni pasionati de aceste origami si care si-ar dori sa le cumpere.
Cu putina munca poti incerca si tu sa creezi asa ceva, de care sigur o sa te mandresti.










Nu stiu cati dintre voi au incercat, insa pot sa va spun ca eu am incercat si am reusit, sunt sigur ca o sa reusiti si voi.
Spor la treaba!

luni, 1 octombrie 2012

Rezultate Loto Romania din data 30.09.2012


Pentru cei care v-ati incercat din nou norocul si duminica aceasta si inca nu stiti numerele castigatoare, le puteti gasi aici:

6/49 Numere castigatoare: 6; 9; 14; 17; 34; 37
5/40 Numere castigatoare: 4; 7; 8; 16; 29; 31
Joker:...............................: 5; 8; 14; 22; 28 + 1

Felicitari castigatorilor!!!